In exclusivitate pentru Moldova, acum in clinica Super-Dent este disponibila tehnologia CAD/CAM, primul echipament CEREC de la vestita Companie Sirona Dental Systems ce va da posibilitatea sa fiti protezati in doar 2 ore, in loc de tehnica clasica prin intermediul tehnicului dentar ce dureaza 3-7 zile.

Sistemul CEREC (CEramic REConstruction sau Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramics -Cabinet Economica Restaurare Estetica Ceramica) este folosit pentru a crea restaurari dentare.


Sistemul CEREC este alcatuit din:
  • unitatea de amprentare optica si design computerizat - CAD (inzestrat cu soft-ul biogeneric)
  • masina de frezat - CAM. Aceasta frezeaza cuburi din ceramica integral sau compozit.

Cu el pot fi realizate:
  • Coroane totale, partiale si endo pe dintii frontali si pe dintii laterali, din ceramica integrala si compozit
  • Incrustatii pe dintii laterali din ceramica integrala si compozit
  • Fatete din ceramica integrala si compozit
  • Punti din compozit

Avantajele protezarii cu CEREC:
  • Doar o singura vizita, protezare in aceasi zi
  • Coroana din Ceramica Pura fara de metal ce nu agraveaza pe viitor sistemul masticator din cauza greutatii metalului in gura
  • Estetica inalta datorita blocurile din ceramica de cea mai inalta calitate
  • Garantie 10 ani.
  • Calitatea Coroanei foarte inalta
  • Precizie la fabricare de 20 microni in comaratie cu 200 microni prin procesul clasic
  • Nu mai este nevoie de luarea amprentei cu Silicon, se face scanarea digitala si dvs asistati la producere.
  • Protezare fara implicarea tehnicianului dentar, control al medicului de la A la Z

Sistemele CAD / CAM, cum este CEREC face posibila crearea rapida a implanturilor la preturi accesibile si la un nivel estetic ridicat. Implantul este realizat de la prima vizita, mai mult chiar, in doar 2 ore, sub supravegherea nemijlocita a medicului stomatolog si in prezenta pacientului. Nu mai este nevoie de alte sedinte si de implicarea tehnicianului dentar.

Etape de lucru cu CEREC

- Pentru inceput are loc inregistrarea culorii astfel incat sa poata fi reprodusa culoarea naturala a dintelui reconstituit.

- Apoi incepe propriu-zis prepararea dintelui. Pacientului i se administreaza o anestezie locala, i se curata dintele de carii si/sau indeparteaza plomba veche sau i se slefuieste dintele (in cazul coroanelor) cu freza dentara. In cazul restaurarii cu CEREC slefuirea este minima ce nu traumatizeaza gingia si spatiul gingival ca in cazul preparatiilor clasice

Dintele se pregateste in functie de restaurarea dorita. Fie ca e cazul coroanei totale, partiale fatete sau incrustatii, este nevoie de preparatii precise, cu praguri si muchii binedefinite. Acestea sunt realizate de medic cu ajutorul microscopului dentar, piese rotative cu multiplicare si freze special concepute pentru aceste preparatii scrupuloase.

- Dupa izolarea dintelui se face pudrarea reflexiva. Pe dinte se aplica un strat de oxid de titan de culoare albastra. Acesta are un gust mentolat, este nealergic si netoxic. Adeasta substanta uniformizeaza suprafetele tesuturilor din gura ca sa nu existe reflexii, iar camera video sa poata oferi detalii micrometrice foarte clare.

- Amprentarea optica dureaza cateva secunde gratie noii tehnologii BlueCam, o camera video speciala cu lumina albastra. Dupa amprentarea dintelui la care se lucreaza si a dintilor vecini acestuia, se vor amprenta, tot digital, dintii antagonisti (opusi) precum si ocluzia (muscatura). Astfel acumulandu-se informatii complete pentru soft-ul de prelucrare. Acesta "lipeste" automat toate imaginile, oferind o situatie identica cu cea clinica, situatie pe care medicul va crea din numai cateva click-uri de mouse restaurarea dorita.

- Designul (proiectarea) - implica operatiuni ce se realizeaza pe modelul digital, obtinut in urma amprentarii optice. Soft-ul memoreaza caracteristicile individuale ale dintilor vecini si omologi, generand propuneri identice cu naturalul, cu contacte laterale si ocluzale perfect adaptate. In final se alege cubul din ceramica integrala de culoarea inregistrata in prima etapa si dimensiunea dorita, iar apoi se transmite comanda la unitatea de frezare.

- Cubul este introdus in unitatea de frezare unde in jur de 5 minute va fi transformat intr-o “bijuterie” protetica de precizie micronica care se adapteaza perfect pe dintele tratat - Ca sa nu existe nici o diferenta intre piesa proteica si ceilalti dinti, medicul poate individualiza coloristic piesa proteica. Astfel, ca un adevarat pictor, stomatologul, cu ajutorul unor paste speciale sau prin glazurare cu un lac special si „coacere” timp de cateva minute in cuptorul special pentru ceramica, poate crea diverse efecte cum ar fi transparente, fisuri, pete, coloratii, etc

- Si la final – cimentarea. Dupa finisare si lustruire, reconstructia din portelan fara metal va fi cimentata cu o rasina speciala, foarte puternica pe dinte.