MulЕЈi dintre pacienЕЈi se adreseazДѓ la medic cu problemele danturii Г®n ultimul moment cГўnd de tratat deja e tГўrziu Еџi rДѓmГўne doar de extras dintele bolnav. Iar lipsa dinЕЈilor stricДѓ imaginea oricДѓrei persoane Еџi creeazДѓ un discomfort evident. Cea mai modernДѓ metodДѓ de a proteza dinЕЈii este implantul dentar.

Implanturi dentare - tot ce trebuie sa stim despre ele.

Daca sa credem statisticii, in lume exista doar 20% de oameni cu dinti proprii sanatosi, la noi situatia este si mai rea la acest capitol. Multi se adreseaza la medic in ultimul moment cand de tratat deja e tarziu si ramane doar de extras.

Lipsa dintilor strica imaginea oricarei persoane, cum de rezolvat aceasta problema? Cea mai moderna metoda de a proteza dintii sunt implanturile dentare.

Printre cele mai raspandite intrebari sunt : care este avantajul fata de alte metode? Si cum de ales o clinica pentru tratament?

-Care sunt avanatajele fata de alte metode precedente ?

Daca folosim metodele anterioare pentru protezarea unui dinte lipsa atunci este nevoie de a fi slefuiti dintii alaturati celui lipsa, de "omorat" nervii, de facut obturatie (plomba) canalelor si de facut o punte.

In acest mod proteza se tine pe dintii vecini. Astfel pentru a proteza un dinte se intervine inca la 2 dinti ceia ce poate avea efect negativ. In cazul implanturilor dentare nu sunt afectati dintii vecini, e un pic mai scump dar se evita riscul de a deterioara si respectiv afecta si dintii sanatosi la protezare.

- Ce este implantul ?

Implantul, cu alte cuvinte este un surub din titan care se fixeaza pe tesut osos a maxilarului. Inauntru implantul este gol si are filet, odata ce implantul concreste cu osul capacul este scos si in locul lui se pune abatman-ul care se insurubeaza si pe care mai apoi se pune coroana de ceramica.

Insasi procedura dureaza 20 de minute dar abatmanul si coroana se pune doar dupa o perioada de timp de la 2.5 pana la 6 luni.

Implanturile dentare se impart in 2 grupe mari: fixe si atasate.

Cele fixe sunt simple in constructie, ele se fixeaza pe capul implantului.

Cele detasabile sunt mai complexe, pe implant se fixeaza fascicol de montare pe care se inchide protezul.

Implantul fix e pentru totdeauna ?

Nu neaparat, el poate fi fixat cu un surub minuscul, atunci constructia va fi detasabila.

Astazi este complicat sa alegi din multitudinea de clinici stomatologice existente la noi in tara ca sa corespunda tuturor necestatilor dumneavoastra. Super-Dent dispune de specialisti cu inalta calificare, medici tineri dar cu experienta mare de lucru si bineinteles tehnologii de ultima generatie. Pana a purcede la tratamentul propriu-zis, in cazul oricarei probleme este nevoie de o consulta un specialist in domeniu.

In clinica noastra veti fi consultat nu de unul ci mai multi medici pentru a emite diagnostica corecta si a alege tratamentul corespunzator: chirurgul verifica daca este tesut osos suficient, stomatologul protezist analizeaza dintii vecini si decide de ce implant este nevoie. Deciziile sunt luate impreuna si doar spre binele pacientului. Orice problema stomatologica isi gaseste rezolvarea la Super-Dent.